Kako je Mandić spreman prodati svoj deklarisani antifašizam za interes

15/08/2023
1 minuta čitanja

Načelnik Općine Centar, u opozivu, Srđan Mandić spreman je prodati uvijek i u svakoj prilici svoje deklarisano antifašističko opredjeljenje, zbog tajnih planova vezanih za ostvarenje značajnih ličnih interesa iz prodaje imovine ove lokalne zajednice na crnogorskoj obali

To je ustvari ključni motiv zbog kojeg je jučer Mandić prošetao predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, javno deklarisanog srpskog nacionalistu iz susjedne Crne Gore, po Sarajevu.

Kako drugačije objasniti da Mandiću smetaju vijećnici, kako ih on uvredljivo naziva – “SDA DNK mutiranih gena”, koji zajedno sa još njih šest njega i ovu lokalnu zajednicu žele vratiti u okvire zakonskog djelovanja, a ne smeta mu nacionalista Katić, nego samo i jedino konkretnim vlastitim interesom.

Imovina višemilionske vrijednosti u Zeleniki bila je predmet dugogodišnje pravne borbe ranijih općinskih administracija. Sada kada se uspjelo doći skoro do cilja i njenog vraćanja u vlasništvo Općine Centar, Mandić je, čak i u vremenu opoziva s funkcije, vidio odličnu priliku da što prije pod velom tajne ugovori i njenu prodaju.

Slično je pokušao učiniti predajom i ustupanjem Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” i s predsjednikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, inače bliskim srodniko najvećeg srpskog nacionaliste u BiH, ali je uspješno otkriven i osujećen.

Razgovore o vraćanju vrijedne imovine u Crnoj Gori Mandić je vodio javno, al’ bez i jednog predstavnika Općinskog vijeća, i to samo s nacionalistom Katićem, više puta.

Jučerašnja, više turistička nego službena, posjeta ovog javno promovisanog predstavnika “srpskog roda” iz Crne Gore bila je pravi moment da se u opuštenoj festivalskoj atmosferi utanače i tajno dogovore detalji hitne prodaje ovog općinskog objekta u Zeleniki.

Ovim je Mandić, samoproglašeni borac za antifašizam, na još jednom primjeru pokazao svoje pravo lice i svo licemjerstvo svog političkog djelovanja, jer je spreman zbog dogovora sa srpskim nacionalistom Katićem prodati i svoj deklarisani antifašizam, naravno uz obilatu korist.

Sreća da su ove nečasne namjere i planovi i ovaj put na vrijeme razotkriveni, pa će vijećnici, čiju on većinsku podršku nema, širom otvorenih očiju i pomno pratiti ovaj proces, te zaustaviti nečasnu i tajno planiranu prodaju vrijedne općinske imovine, jer je to ustvari isključiva nadležnost Općinskog vijeća.

Time će i ovaj put njegov rijetki trud biti uzalud, jer od prodaje neće biti ništa.

Jedina je “šteta” po njega lično što je prokockao vlastito samoproglašeno i često deklarisano antifašističko opredjeljenje.

Idina vrh