Košarkaški Zmajevi danas počinju misiju “Olimpijada”, prva prepreka Portugal

13/08/2023
1 minuta čitanja

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje pretkvalifikacije za Olimpijske Igre u Parizu, a na turniru u Poljskoj prva prepreka bit će im selekcija Portugala

Naša košarkaška reprezentacija nalazi se u poljskim Gliwicama, a cilj za ove pretkvalifikacije je jedno od prva dva mjesto u kvalifikacionoj grupi u kojoj se još nalazi domaćin Poljska, te selekcija Mađarske.

Ukoliiko dođe do cilja, naša najbolja košarkaška selekcija razigravat će protiv selekcija iz druge pretkvalifikacione grupe u kojoj se nalaze Češka, Izrael, Sjeverna Makedonija i Izrael.

Selektor Zmajeva, Adis Bećiragić najavio je susret protiv Portugalaca. Tvrdi da dobro poznajemo svog sljedećeg protivnika i da možemo izvući povoljan rezultat.

“Počeli smo već od sinoć pripreme za Portugal. Dobili smo sastave, znamo vrlo dobro da je to ekipa koja pokušava promjenama ritma, pogotovo u odbrani, isprovocira protivničku ekipu da igra van svog sistema. Nadam se da ćemo naći rješenje za to. Nadam se da ćemo turnir početi pobjedom, a krajnji cilj je da idemo u Francusku, to jest da osvojimo ovaj turnir”, rekao je Bećiragić.

Susret Bosna i Hercegovina – Portugal igra se danas u 16:30 sati, a Zmajevi su favoriti za pobjedu u ovom meču.

Prethodni tekst

Predsjednik Borca nezadovoljan nakon poraza: Sram i stid me za igrače

Sljedeći tekst

Putin ima “korisnog idiota” u srcu Evrope: Svaki stanovnik Austrije je dao 590 eura za rusku mašineriju

Idina vrh