Mbappe odbio najveći ugovor u historiji nogometa, ne želi u Saudijsku Arabiju

26/07/2023
1 minuta čitanja

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Kylian Mbappe odbio je prelazak u Saudijsku Arabiju koji bi ga učinio rekorderom po zaradi u historiji nogometa

Jučer je svijet ostao u šoku nakon što je Mbappe dobio ponudu za najveći ugovor u historiji. Al-Hilal je ponudio 300 miliona eura PSG-u, ali i najveći ugovor ikada za francuskog nogometaša.

Riječ je o iznosu od 200 miliona eura fiksno, plus stopostotna zarada od marketinških prava na svoje ime što bi, prema procjenama CBS Sportsa, išlo do dosad neviđenih 700 miliona eura.

To je sve Al-Hilal ponudio Mbappeu za samo jednu sezonu. PSG je odmah prihvatio tu ponudu, ali je Mbappe odbio pregovore.

Kako prenosi ugledni Fabrizio Romano, Mbappe je večeras odbio da uopće pregovara s Al-Hilalom, iako su saudijski zvaničnici stigli u Pariz na pregovore. Time je jasno stavio do znanja da ne želi u Saudijsku Arabiju jer mu je jedini cilj ostati u Evropi.

Vjeruje se da Mbappe ima dogovorene uvjete saradnje s Real Madridom i to je želja i igrača i Kraljevskog kluba već dugo vremena.

Idina vrh