Mehmedović upozorava vrh SDA: Ako neko nasjedne na Dodikov plan u pobuni protiv SAD, to je kraj Bošnjaka

09/04/2023
minuta čitanja

Ako neko iz SDA nasjedne na ovaj plan, neće to biti kraj Daytona i BiH, već kraj Bošnjaka. Neka dobro razmisle, poručio je Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA parlamentu BiH, komentirao je izjave Milorada Dodika. 

– Dokle smo došli: Dodik je prepoznao trenutak da nas pozove da otjeramo strance – Rušitelj BiH i negator genocida nas zove da krenemo u antikolonijalnu pobunu protiv Amerike.

Ili je Dodik pogrešno protumačio poteze vrha SDA i ono što vrh SDA poručuje Americi i međunarodnoj zajednici, ili je nešto drugo, puno opasnije u pitanju. Ali, došli smo do te najopasnije tačke od Daytona kad je Dodik prepoznao da je pravi trenutak da bi mu se Bošnjaci mogli pridružiti u pobuni protiv Amerike. A

Ako neko iz SDA nasjedne na ovaj plan, neće to biti kraj Daytona i BiH, već kraj Bošnjaka. Neka dobro razmisle!

Ako Dodik i ubijedi Hrvate da se jednokratno povuku iz instituacija BiH, i ako mu se u tome priduže Bošnjaci, kako bi krenula pobuna protiv Amerike i tjeranje stranaca iz BiH, onda ništa više neće biti isto: oprali bi sve što je RS, Srbija i Hrvatska radila od 1992. do danas.

Dodik se boji i upozorava da stranci planiraju uvesti trupe u BiH i zato poziva na veliki dogovor izmedju tri naroda kako bi se otjerali stranci i OHR prije dovođenja trupa. Računa na rezervu kod SDA zbog Schmidtovih odluka oko vlade Federacije i zato bira ovaj trenutak. Računa i na to da inspiriše SDA izlaskom Srba i Hrvata iz institucija BiH, da mu se SDA pridruži kako bi srušila Šestorku u Vijeću Ministara i Osmorku u Federaciji. Vrlo opasan plan koji neki od Bošnjaka mogu i zaželjeti.

Već sam niz puta upozoravao da je plan da se izazove gnjev kod Bošnjaka kako bi oni postali izvođači radova za arhitekte iz Hrvatske i Srbije na rušenju OHR-a i Amerike u BiH i na Balkanu.

Očito da je došao taj trenutak kao otvoreni poziv.

BOSANCI, NE NASJEDAJTE ZA MRVICU VLASTI DA RUŠITE DOMOVINU!

Podsjećam da je i Milanović govorio o dogovoru Hrvatske, Srbije i Turske oko BiH. I Escobar  – poručio je Šemsudin Mehmedović. 

Podsjetimo, Dodik je zaprijetio Sjedinjenim Američkim Državama da neće određivati kako će se ovdje stvari rješavati. Bosnu i Hercegovinu je nazvao kolonijom i sebe je predstavio kao vođom antikolonijalne pobune. Bošnjake je pozvao da mu se pridruže u toj pobuni…. ili će početi povlačenje stranaca iz Bosne i Hercegovine ili će oni ovdje uvesti svoje trupe. Smatra da još postoji šansa za razgovor i da u tom dijalogu Sarajevo može, kako je naveo, nešto i da izvuče.

– Ako sami budemo donosili odluke, neće dobiti ništa. Nudimo razgovor bez stranaca, da vidimo šta je moguće. Ako neće dijalog, svjesno biraju neizvjesnost – izjavio je Dodik za srbijanski list “Politika”.

Poručio je da RS odbija da živi, kako je rekao, u neustavnoj Bosni i Hercegovini.

– Da ne otkrivam sve detalje, reći ću dio. Bosna i Hercegovina će funkcionisati samo dok u njenim strukturama sjede sva tri naroda. Pokušavam da ubijedim Hrvate da jednokratno napustimo institucije Bosne i Hercegovine – rekao je predsjednk manjeg bh. entiteta.

Idina vrh