Migranti iz napuštenih objekata na području Bihaća smješteni u centar ‘Lipa’

30/03/2022
1 minuta čitanja

Služba za poslove sa strancima  preduzela je, 29. marta u ranim jutarnjim satima, operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća u cilju izmještanja migranata iz napuštenih objekata u privremeni prihvatni centar Lipa.

Inspektori Službe za poslove sa strancima izvršili su kontrolu kretanja i boravka migranata na lokacijama Žegar, Vedro polje i Bakšaiš.

Na svim navedenim lokacijama inspektori za strance zatekli su ukupno 46 osoba porijeklom iz Afganistana i Pakistana. Te osobe Služba je relocirala u privremeno prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija, te obezbijeđeni smještaj, hrana i ostali neprehrambreni proizvodi.

– Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz improvizovanih smještajnih kapaciteta u privremeno prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima – saopćila je Služba za poslove sa strancima. 

Prethodni tekst

Ministrica Hota-Muminović i predstavnici Vijeća roditelja KS danas o sigurnosti i zaštiti učenika

Sljedeći tekst

Sutra sjednica Doma naroda, budžet FBiH u predloženom dnevnom redu

Idina vrh