Mlada vijećnica Lajla Ćosović nova članica Naroda i Pravde

06/05/2022
minuta čitanja

Danas, 6.5.2022. godine, u prostorijama Kantonalne organizacije Naroda i Pravde Sarajevo, vijećnica u Općinskom vijeću Centar Lajla Ćosović pristupila je Narodu i Pravdi. Činu potpisivanja pristupnice prisustvovali su predsjednik mladih Narod i Pravde BiH Azhar Sejerić, predsjednik Općinskog odbora Centar Jasmin Ademović i politički direktor Naroda i Pravde Rusmir Pobrić.

Lajla Ćosović je na prethodnim lokalnim izborima izabrana u Opcinsko vijeće Centar sa najvećom podrškom građana od svih kandidata u Općini Centar, osvojivši gotovo 1400 glasova, a izabrana je i u Gradsko vijeće Sarajeva. Po zanimanju je magistar biologije i jedna je od najmlađih vijećnica u kantonu Sarajevo.

Ovim povodom predsjednik OO NiP Centar Jasmin Ademović kazao je da je kao općinski vijećnik svjedočio da je Lajla zavrijedila veliko poštovanje svih vijecnika  unutar Općinskog vijeća Centar i Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Svojim predanim radom i konstruktivnim prijedlozima daje veliki doprinos pozitivnim promjenama u svojoj sredini. Lajla svakako predstavlja veliko pojačanje i za naš klub vijećnika i za općinsku organizaciju Naroda i pravde i iskreno se radujem zajedničkoj saradnji.

Predsjednik Povjereništva mladih Naroda i Pravde BiH Azhar Sejarić  izjavio je da mu je izuzetno drago što mlade i obrazovane osobe prepoznaju projekat Naroda i Pravde kao put kojim na najbolji način mogu iskazati svoje probleme i potrebe i direktno raditi na njihovom rješavanju, djelujući u interesu i svoje zajednice i države Bosne i Hercegovine. Jedna od njih je i Lajla Ćosović, koja svoje političko djelovanje nastavlja u Narodu i Pravdi. Zasigurno će ojačati našu omladinsku strukturu i vijećnički kapacitet.

Vijećnica Lajla Ćosović izrazila je svoje zadovoljstvo da pristupa projektu koji posebnu pažnju pruža strukturi mladih i mladim ljudima daje jasnu viziju političkog razvoja i djelovanja. „Vjerujem da ću kroz vijećnički i politički rad u Narodu i Pravdi u još većoj mjeri uspjeti opravdati povjerenje koje su mi ukazali građani na proteklim izborima. Pred nama su brojni projekti, a volje i odlučnosti da zajednički gradimo ovaj grad i ovu zemlju nam ne manjka.“

Politički direktor Rusmir Pobrić kazao je da mu je izuzetna čast da prisustvuje današnjem pristupanju mlade magistrice i nove vijećnice Narodu i Pravdi i da mu posebno zadovoljstvo pričinjava kontinuirano jačanje omladinske strukture NiP-a u BiH. „Izgradnja nove generacije političkih aktivista koja hrabro preuzima odgovornost vođenja procesa u BiH je naše trajno opredjeljenje. Narod i Pravda je prepoznata od strane mladih ljudi o čemu govori izuzetno visok procent mladog članstva. S druge strane, Narod i Pravda širom je otvorila vrata svojih struktura mladima, čak i onih najviših, rukovodnih. Ono što je najvažnije, građani su prepoznali te mlade snage i dali im povjerenje na proteklim izborima – gotovo polovina ukupnog broja vijećnika NiP-a su mladi ljudi, a Lajlinim dolaskom ta vijećnička struktura zasigurno dodatno jača.“

Idina vrh