Novizivot.net

Mladi kršćanski bračni par ubile bande na izlasku iz crkve na Haitiju

27/05/2024
1 minuta čitanja

Kršćanski bračni par su ubile na izlasku iz crkve bande koje haraju cijelom zemljom, a ubijena je još jedna osoba.

Natalie Lloyd (21), njezin 23-godišnji suprug David i Jude Montis, 20-godišnji Haićanin, upali su u zasjedu naoružanih napadača dok su izlazili iz crkve, javlja BBC.

Smrt para potvrdio je na Facebooku Natalien otac, senator države Missouri Ben Baker. “Večeras su ih napale bande i oboje su ubijeni, zajedno su otišli u raj”, napisao je.

Njihova organizacija Missions in Haiti potvrdila je američkim medijima da je Montis treća žrtva.

Prema navodima, upali su u zasjedu dvije naoružane skupine bandi te su ubijeni nakon što su se sakrili u obližnju kuću. “Zatvoreni su unutra, bande su razbile sve prozore na kući i nastavile pucati”, stoji u priopćenju.

“Izražavamo najiskreniju sućut obitelji u povodu njihovog gubitka”, rekao je glasnogovornik američkog State Departmenta.

U sličnom incidentu 2021., 17 sjevernoameričkih misionara oteto je i držano istočno od Port-au-Princea. Pet ih je pušteno, a 12 ih je naposljetku pobjeglo.

Misije na Haitiju djeluju u zemlji od 2000. godine i uglavnom su usmjerene na pomoć haićanskoj djeci.

Kaos i obračuni bandi vladaju Haitijem nakon odlaska premijera Ariela Henryja. Zemlja je ionako u lošem stanju, u sveopćoj bijedi i siromaštvu.

U sličnom incidentu 2021., 17 sjevernoameričkih misionara oteto je i držano istočno od Port-au-Princea. Pet ih je pušteno, a 12 ih je naposljetku pobjeglo.

Prethodni tekst

Ove godine sa prvom grupom hadžijama putuje i doktor, koji će organizovati ambulantu

Sljedeći tekst

Elon Musk se pridružio kritikama gradonačelnika Varšave koji je zabranio isticanje križeva u javnim zgradama

Idina vrh