Foto: Klix

Mostar – Lider u izgradnji povjerenja u Bosni i Hercegovini

02/03/2024
1 minuta čitanja

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić (HDZ), i predsjednik Gradskog vijeća, Salem Marić (SDA), zajedno su organizovali svečani prijem povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tokom ovog događaja, istakli su značaj ovog historijskog dana i odgovornosti političara u uspjehu Mostara.

Prevazilaženje Historijskih Izazova: Gradonačelnik Mario Kordić istakao je izazove s kojima se Bosna i Hercegovina suočila nakon Dejtonskog sporazuma, naglašavajući važnost prevazilaženja nepovjerenja i podjela. Izrazio je ponos što Mostar postaje lider u izgradnji povjerenja uprkos kompleksnom političkom pejzažu.

Kordić je istakao svoju posvećenost obnovi povjerenja u Mostaru, priznavajući napredak ostvaren tokom svog mandata kao gradonačelnik. Smatra da je izgradnja povjerenja ključna za napredak grada te smatra Mostar svjetionikom interetničkih odnosa i saradnje u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić istakao je transformaciju Mostara iz grada obilježenog konfliktima u grad koji se razvija i napreduje. Naglasio je poboljšanja infrastrukture, rast turizma, kapitalne projekte i unapređene komunalne aktivnosti kao znakove pozitivnih promjena.

Marić je naglasio važnost dijaloga i razumijevanja u prevazilaženju izazova s kojima se suočava Mostar. Istakao je potrebu poštovanja prava svih građana i izgradnje kulture prihvatanja i saradnje.

Oba lidera uputila su čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti, izražavajući nadu u ujedinjenu i prosperitetnu budućnost. Ponovili su svoju posvećenost demokratiji, prosperitetu i jednakosti za sve građane.

Zaključno, zajednički napori gradonačelnika Maria Kordića i predsjednika Salema Marića odražavaju odlučnost Mostara u prevazilaženju historijskih podjela i izgradnji budućnosti zasnovane na povjerenju, razumijevanju i saradnji. Dok Mostar nastavlja napredovati, služi kao dokaz otpornosti i duha pomirenja u Bosni i Hercegovini.

Idina vrh