Mostar: Nena Fata proslavila 100. rođendan

12/02/2024
1 minuta čitanja

Fata Gološ iz mjesta Vranjevići kod Mostara sinoć je proslavila 100. rođendan. Svojih 100 godina života nena Fata je proslavila u krugu svoje porodice, koja je za svoju slavljenicu organizovala veliko druženje uz večeru u jednom hotelu u Blagaju.

Jubilarnom rođendanu uz veliku tortu na kojoj je dominirala fotografija nene Fate, osim njene porodice, rodbine i prijatelja prisustvovali su i predstavnici Udruženja penzionera Mostar.

– Nena Fata je naša članica i njena porodica nas je pozvala na rođendansko slavlje, koje je, zaista, bilo lijepo organizovano. Raduje nas da se nena Fata osjeća dobro i da njena porodica lijepo brine o njoj, a mi smo joj uručili skromne poklone. Rijetke su ovakve rođendanske proslave. Inače, ona nije naša jedina 100-godišnjakinja, imamo ih još četvero. Naša najstarija članica ima 102 godine – rekao nam je Izet Šehić, predsjednik mostarskog Udruženja penzionera.

Uz 100-godišnjake, Udruženje broji i 15 članova koji imaju preko 95 godina. Svima njima su tokom prošle godine uručili po 50 KM kao mali znak pažnje

(avaz)

Prethodni tekst

Na inicijativu zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirele Džehverović usvojena odluka za nagrađivanje učenika srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate na zvaničnim takmičenjima

Sljedeći tekst

Raspisan javni poziv vrijedan 3,9 miliona KM za zamjenu ski lifta na Bjelašnici

Idina vrh