MUP KS o jučerašnjem incidentu u Sarajevu: Prekršajni nalozi bit će uručeni sedam osoba 

06/06/2023
1 minuta čitanja

Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici PS Centar, PS Stari Grad i Jedinice interventne policije

U centru Sarajeva sinoć je došlo do incidenta u kojem je učestvovalo više osoba.

Kako je rečeno jutros iz MUP-a KS, jučer u 18:40 sati, obaviještena je PU Centar da se centralnim ulicama na području općine Centar Sarajevo kreće veća grupa lica koji nose predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici PS Centar, PS Stari Grad i Jedinice interventne policije, te su u ulici Šenoina zatečeni A.H. i F.M. koji su narušili javni red i mir posjedovanjem pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, kao i odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenog službenog lica i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, dok su F.R., H.Č. i A.H. koji su zatečeni u ulici Maršala Tita, uručeni prekršajni nalozi, zbog narušavanja javnog reda i mira odbijanjem zakonitog naređenja OSL.

Također u ulici Kulovića, zatečeni su D.H. i J.A. i bit će im uručeni prekršajni nalozi, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. stav 5. tačke a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Idina vrh