Načini prijave, promocije i benefiti Sarajevo Business Foruma predstavljeni u Goraždu

09/04/2022
1 minuta čitanja

Organizatori 11. Sarajevo Business Foruma danas su u Goraždu prezentirali način prijave, promocije, kao i benefite koje donosi ovaj događaj.

Uz predstavnike Bosna Bank International (BBI), prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, te premijerka BPK-a Goražde Aida Obuća i ministar za privredu Haris Salković.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo omogućilo je besplatno učešće privrednicima i općinama s područja Kantona Sarajevo i BPK Goražde da predstave svoje projekte, projektne ideje ili planove investitorima iz cijeloga svijeta na 11. Sarajevo Business Forumu, koji će biti održan 11. i 12. maja.  

Na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu planirano je učešće 120 privrednih subjekata iz Kantona Sarajevo i BPK Goražde.

-Zaista nam je zadovoljstvo što imamo priliku da zajedno radimo, kako bi se što više privrednih subjekata s područja našeg kantona pozitivno predstavilo na 11. Sarajevo Business Forumu i u konačnici dobilo priliku da zaključi ugovore koji će donijeti benefite kako njima lično, tako i svim građanima BPK Goražde – kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Kako je istaknuto na prezentaciji, već jedanaestu godinu Sarajevo Business Forum okuplja investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u BiH i region jugoistočne Evrope.

-Ono što je od značaja na ovogodišnjem forumu jeste prenošenje proizvodnje iz istočnih zemalja u zemlje regiona bližih Evropskoj uniji i Evropi, a Bosna i Hercegovina je jedna od tih zemalja i mislim da je velika šteta ukoliko privrednici s prostora BPK Goražde ne uzmu aktivno učešće. Naši privrednici imaju mogućnosti da postanu dio lanca i fokus ove konferencije je baš na tome. Pored naših standardnih partnera, već imamo prijavljene učesnike na tu temu iz Norveške, Njemačke, Italije te zemalja koje se tradicionalno prijavljuju, a to je Kraljevina Bahrein, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati“- kazala je rukovoditeljica BBI VIP Business Cluba Azra Čolić.

Sarajevodanas/FENA

Idina vrh