Nakon tvrdnji Radoša Bajića da je film “Heroji Halijarda” dobio poziv za učešće u zvaničnom programu: Oglasili se iz SFF-a

17/08/2023
1 minuta čitanja

Nama je SFF početkom maja uputio pismo sa pozivom da učestvujemo u zvaničnom programu s filmom “Heroji Halijarda”, rekao je Bajić

Nakon brojnih kritika javnosti zbog prikazivanja trailera filma “Heroji Halijarda” u sklopu programa Cinelinik Drama Showcase Telekoma Srbija na 29. Sarajevo Film Festivalu i reakcije organizatora koji tvrde da nisu znali da će se trailer prikazivati, veliku buru je izazivala izjava reditelja Radoša Bajića. 

– Nama je Sarajevo Film Festival (SFF) početkom maja uputio pismo sa pozivom da učestvujemo u zvaničnom programu s filmom “Heroji Halijarda”, na kojem smo se mi ljubazno zahvalili jer naš film nije bio gotov. To je film na kome radimo pet, šest godina, to nije zec koji je iskočio iz žbuna – rekao je Radoš Bajić.

Andrijana Copf, portparolka SFF-a, se nakon ovog intervjua oglasila.

– Sve produkcije koje dobiju podršku filmskih fondova u svojim zemljama, dobiju poziv za prijavu filmova. Film nije prijavljen niti se razmatrao – Andrijana Copf.

Idina vrh