Nastup legendarnog britanskog klizačkog para Jayne Torvill i Christopher Dean

14/02/2024
1 minuta čitanja

Čelnici uprave grada Sarajeva pozvali su sve građane da se pridruže ovom izuzetnom događaju večeras u Skenderiji u 19:00 sati. Sarajevo Open 2024 i nastup Torvill & Dean-a simboliziraju olimpijski duh koji je živio i čuvan u našem gradu proteklih četrdeset godina. Ovo je prilika da zajedno proslavimo ovaj veliki jubilej našeg grada i uživamo u vrhunskom klizačkom spektaklu istakli su.

Na konferenciji za medije održanoj danas u Vijećnici, najavljeno je svečano obilježavanje 40 godina od Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine u Sarajevu. Ovaj poseban događaj, nazvan Sarajevo Open 2024, bit će obogaćen nastupom legendarnog britanskog klizačkog para Jayne Torvill i Christopher Dean. Njihov nezaboravan nastup prije četiri decenije ostaje zlatna stranica u historiji umjetničkog klizanja, a danas imamo čast ugostiti ih u našem gradu.

Ovom prilikom vodstvo grada Sarajeva zahvalilo je Savezu klizačkih sportova BiH na organizaciji ovog velikog događaja, kao i Ambasadi Velike Britanije na njihovoj svesrdnoj podršci. Svi ste dobrodošli da se pridružite i budete dio ove nezaboravne večeri – poručili su iz gradske uprave.

Idina vrh