NiP Stari Grad: Rezultati referenduma o opozivu Hadžibajrića su potvrda našeg ispravnog djelovanja

23/07/2023
1 minuta čitanja

Naš stav od početka je da opoziv nema alternativu, jer dešavanja vezana za općinskog načelnika nesumnjivo utiču na funkcionisanje same općine, navode

Rezultati referenduma o opozivu načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića potvrda su ispravnog djelovanja Kluba vijećnika Naroda i Pravde kroz rad u Općinskom vijeću Stari Grad, saopćili su iz Općinskog odbora NiP Stari Grad.

Naime, već duže vrijeme Klub vijećnika NiP-a na čelu sa predsjednikom kluba Emirom Bićom ukazuje na sumnjive radnje koje se odvijaju u Općini Stari Grad, poručili su.

– Poštujući načelo presumpcije nevinosti, ali uvažavajući potrebu građana da općina i općinske službe budu u potpunosti servis građana, kroz vijeće smo podržali odluku o opozivu te imenovanje v.d. načelnice gospođe Mirsade Smajić. Naš stav od početka je da opoziv nema alternativu, jer sva dešavanja vezana za općinskog načelnika nesumnjivo utiču na funkcionisanje same općine, realizaciju kapitalnih projekata, preuzimanje ranije ugovorenih obaveza i povlačenje novčanih sredstava sa viših nivoa vlasti, te u konačnici blokadu svih procesa. Rezultati ovog referenduma potvrda su našeg opredjeljenja i djelovanja da građanke i građani Starog Grada zaslužuju bolje uslove za život, zaslužuju poštovanje i uvažavanje od strane lokalne samouprave, te poboljšanje uslova za život, vrijeme je da Općinu Stari Grad vratimo građanima – izjavio je ovom prilikom Emir Bićo, predsjednik Kluba vijećnika Naroda i Pravde u OV Stari Grad.

Idina vrh