Podgorica: Putnica prošla kontrolu i ukrcala se u avion sa dvije plinske boce

23/07/2023
1 minuta čitanja

Riječ je o ozbiljnom sigurnosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbiljan su sigurnosni rizik

Službenik na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga na Aerodromu Podgorica kažnjen je sa 150 eura nakon što je otkriveno da se jedna žena ukrcala na let “Er Srbija” sa dvije plinske boce u petak, 21. jula, saopćeno je iz Aerodroma Crne Gore.

Riječ je o ozbiljnom sigurnosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbiljan su sigurnosni rizik.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, jučer izrekla prekršajni nalog od 150 eura postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica.

– U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mjere s ciljem ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta – naveli su iz Aerodroma Crne Gore.

U petak, 21. jula, na letu Air Serbia putnica je sa dvije manje plinske boce prošla kontradiverzionu kontrolu i regularno se ukrcala. Kada je avion pokrenut, a nakon saopštenja stjuardese o sigurnosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom.

Idina vrh