Nova nesreća u Sarajevu koju je izazvao pijani vozač, jedna osoba teže povrijeđena

23/08/2023
1 minuta čitanja

U utorak veče u sarajevskom naselju Ilidža dogodila se saobraćajna nesreća koju je izazvao vozač koji je automobilom upravljao u alkoholisanom stanju i pod mjerama zabrane

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, u 21:15 sati u utorak, na kolovozu brze ceste “Zapadni prilaz gradu”, područje općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila “Citroen C4”, kojim je u vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane i pod dejstvom alkohola upravljao K.F., rođen 1980. godine, i putničkog motornog vozila “VW Golf 7”, kojim je upravljao S.K., rođen 1980. godine.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač S.K., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa”, a u vezi sa krivičnim djelom “Ugrožavanje javnog prometa”, po naredbi postupajućeg tužioca, K.F. je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Idina vrh