Objavljeno koliko nas koštaju ‘predizborni konzulati’ koje je otvorila Bisera Turković

29/01/2023
1 minuta čitanja

Nakon što je jučer objavio da su za vrijeme mandata Bisere Turković otvarani predizborni konzulati koji nikad nisu proradili, Elmedin Konaković danas je objavio neke detalje.

Naime, novoimenovani ministar vanjskih poslova objavio je kako je uočio da su otvoreni konzulati u Rijeci i Novom Pazaru. Međutim, za njih nema novca u budžetu.

“Otvoreni su konzulati Bosne i Hercegovine u Rijeci i Novom Pazaru. Otvoreni u predizborno vrijeme, krajem augusta 2022.

U budžetu MVP-a nema predviđenog novca za ova dva konzulata, uposlenika u sistematizaciji nema. Predizborni balon i poigravanje sa dignitetom institucija BiH, sve zbog stranke i pokojeg glasa. Za samo dva dana uvidjeli smo mnogo slabosti unutar MVP-a, govorićemo o tome narednih dana”, najvljivao je Konaković.

Ugovor o zakupu prostora za konzulat u Rijeci potpisan je 1.4.2022 iako nije usvojena sistematizacija radnih mjesta. Zgrada je prazna, otvorena zbog izbora i glasova. Mjesečni zakup iznosi 3.728€. 41.008€ koštala Rijeka. Novi Pazar za 10 mjeseci 38.500€. 79.508€ bez režija”, objavio je Konaković

Idina vrh