Općina Centar: Upitna rekonstrukcija travnjaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”

28/07/2022
1 minuta čitanja

Dvadeseta redovna sjednica Općinskog vijeća Centar koja je trebala biti održana danas prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje.

Budući da su se na dnevnom redu ove sjednice nalazile dvije tačke od posebnog interesa za širu društvenu javnost, a tiču se rekonstrukcije terena na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a koja se treba provesti u okviru projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”, načelnik Općine Centar Srđan Mandić će od Općinskog vijeća tražiti zakazivanje hitne sjednice Općinskog vijeća.

“Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Nogometni savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od strane Vijeća. O terminu održavanja sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena”, stoji u saopćenju Općine Centar.

Podsjetimo, ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona “Asim Ferhatović Hase”, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM.

Nogometni savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

Idina vrh