Otkazano ročište crnolistašu Novaliću i ostalima

25/10/2022
1 minuta čitanja

Suđenje federalnom premijeru sa američke crne liste Fadilu Novaliću i ostalima vezano za nabavku 100 kineskih respiratora u vrijednosti od  10.530.000 KM koje se trebalo održati sutra, otkazano je. Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Informaciju o otkazivanju suđenja za portal “Avaza” potvrdila je Marsela Bajramović, advokatica Fahrudina Solaka.

Upitana zna li koji su razlozi otkazivanja suđenja, kazala je:- Znam, ali ne bih davala nikakvu izjavu. Uglavnom, razlozi su potpuno opravdani i nastavak će biti iduće sedmice – kazala je kratko Bajramović za portal “Avaza”. 

Podsjećamo, prošle sedmice na suđenju su svjedočila dva svjedoka odbrane Fahrudina Solaka, Jovan Roganović, vlasnik firme iz Srbije “Profesional Medic” i sestrinske firme iz BiH “Dre Medical” i Aleksandar Nikić, servisni inžinjer medicinske opreme u firmi Roganović, a na suđenju koje se trebalo održati sutra bilo je planirano svjedočenje optuženog Fahrudina Solaka.

www.avaz.ba

Idina vrh