Policiji prijavljen pokušaj otmice dječaka u Semizovcu, provjeravaju navode

21/10/2022
1 minuta čitanja

Mještani Semizovca prijavili su da je kod osnovne škole danas izvršen pokušaj otmice dječaka. Policija Kantona Sarajeva provjerava sve detalje, međutim prve informacije kako kažu, govore da nije riječ o otmici.

Kako su nam ispričali zabrinuti roditelji ove škole, otmica je pokušana danas tokom škole. Navode da je muškarac iz kombija namamio dječaka u prolaz govoreći mu da uđe u kombi, ali da su ostala djeca također došla da vide o čemu se radi te da otmica zbog toga nije uspjela.

Ističu da postoje mnogi svjedoci za njihove navode o pokušaju otmice te da je porodici ubrzo javljeno da je nepoznata sumnjiva osoba privedena.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić ističe da provjeravaju navode, ali da prve informacije ne potvrđuju navode iz prijave.

“Prema prvim informacijama, ne radi se ni o kakvom pokušaju otmice, ali se nastavljaju aktivnosti na provjeri svih detalja vezanih za ovaj događaj”, rekao je Hadžiabdić.

Roditelji škole ispred koje se to desilo navode kako su uplašeni za djecu, pogotovo jer su i ranije viđali isti kombi kako “vreba” oko škole.

Idina vrh