Posjetioce Centra „Safet Zajko“ za vikend očekuju mnogobrojni besplatni sadržaji

11/05/2024
1 minuta čitanja
Institut Yunus Emre Sarajevo pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Sarajevu i Ministarstva za kulturu i turizam Repubilke Turske, a u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo organizuje drugu po redu manifestaciju “Dani Turske u općini Novi Grad Sarajevo”.

Manifestacija će se održati, u subotu i nedjelju 11. i 12. maja 2024. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u periodu 12:00-19:00, kada će građani imati priliku degustirati turske specijalitete, ali i uživati u mnogim drugim zanimljivim i besplatnim sadržajima.

Od brojnih aktivnosti i iznenađenja, koja očekuju građane, posjetioce Centra „Safet Zajko“ izdvojena je degustacija jela čarobne turske kuhinje kao što su kavurma, riža, džažik i muhammara, nakon čega će gosti imati priliku uživati u sladoledu iz Maraša i baklavi iz Antepa. Uz sve to neizostavan je turski čaj, kao i kafa iz te ogromne džezve.

Najmlađi posjetioci moći će uživati u igri na toboganima, trampolini, story walku, veselom času sa Kikektom, sa maskotama, kao i u zabavnim igrama, kreativnim radionicama, koncertu Latifa Moćevića i Mravka Travka, projekciji crtanog filma, puštanju zmajeva i još mnogo raznolikih sadržaja.

Koncert etno muzike u izvedbi Arslanbeka Sultanbekovog i Zejda Šote

Povodom ove manifestacije, u subotu, u večernjim satima održat će se koncert u izvedbi Arslanbeka Sultanbekovog, poznatog tekstopisca i kompozitora pjesme Dombra, kao i muzike iz popularnih serija Ertugrul i Osman i bosanskohercegovačkog umjetnika Zejda Šote.

Koncert etno muzike održat će se na otvorenoj bini Centra „Safet Zajko“ sa početkom u 19:00 sati.

Svi sadržaji su besplatni.

Idina vrh