Vučić planira novu rundu lobiranja protiv rezolucije: ‘Ne znaju u kakvom su problemu…’

11/05/2024
1 minuta čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ići u New York da se još jednom pred Generalnom skupštinom UN obrati svim zemljama i pozove ih da ne glasaju za rezoluciju.

Vučić je izjavio je da najmoćnije zapadne sile, koje su stale iza rezolucije o Srebrenici, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije, jer može da im se desi da za rezoluciju u UN bude manje glasova.

– Oni ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija boriće se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz. Јedna mala Srbija će da se bori za svoje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve Bošnjaka, nikoga ne uvrijedivši – naveo je Vučić.

On je rekao da Srbiji u narednih 10 dana predstoje teške borbe.

– Kada su krenuli sa inicijativama da naš narod nazovu genocidnim, pa nas onda danima obmanjuju šta je cilj toga, naš posao je da se borimo za našu zemlju i ne zamjerite što nam je Srbija važnija od svega. Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu. Zato ćemo vam se suprotstaviti u New Yorku i u Briselu i bilo gdje da želite da ukinete srpski narod – poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, “oni su mislili da mala Srbija neće smjeti da im se suprotstavi i kad oni kažu da mora da se saglasi sa rezolucijom i sa svim što traže, jer su oni veliki, a Srbija mala”.

– Mislili su da ćemo kao neki prije 20 godina da sagnemo glavu. Mi smo rekli da znamo koliko su veliki, ali da znamo da nema veće svetinje od naše Srbije i zato ćemo vam se suprotstaviti – rekao je Vučić.

Idina vrh