Potpisan Sporazum o formiranju taekwondo centra BiH u Livnu

14/04/2022
1 minuta čitanja

U zgradi Gradske uprave u Livnu u četvrtak je potpisan Sporazum oko formiranja taekwondo centra BiH u ovom gradu.

Sporazum su potpisali – livanjski gradonačelnik Darko Čondrić, glavni tajnik Taekwondo saveza BiH Vedran Ćubela, ravnatelj SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Saša Grabovac, predsjednik Taekwondo kluba Magone Livno August Orlović i glavni trener kluba Jakov Dolić.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Taekwondo kluba Magone iz Livna August Orlović, osnovni je cilj centra da se napravi dvorana u kojoj će državni reprezentativci imati odlične uvjete za pripreme.

“Grad Livno i Hercegbosanska županija dobit će sportski objekt u kojem će članovi taekwondo kluba i učenici Srednje strukovne škole imati odlične uvjete za programe koji će se odvijati u dvorani”, kazao je Orlović.

Uz to, dodao je, kako će Taekwondo klub Magone Livno u svoj program rada u sklopu centra, uvrstiti i sportsku rehabilitaciju za djecu s posebnim potrebama.

Inače taj je klub već krenuo s projektom “Specijalistička obuka policajaca HBŽ-a” koji je pokrenut na inicijativu Uprave policije MUP HBŽ-a s ciljem održavanja spremnosti policijskih službenika.

“Obuka podrazumijeva usvajanje borilačkih vještina i zahvata kod primjene sredstava prinude. Trenutno obuku prolazi nekoliko službenika temeljne policije, a pripadnici specijalne policije imaju drugi vid obuke s obzirom na opis njihovih poslova i ona će se obavljati u suradnji s MUP-om RH sukladno sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade RH”, kazao je za Fenu ministar MUP-a Hercegbosanske županije Marijo Lovrić.

Idina vrh