Požar u banjalučkoj fabrici papira još uvijek nije u potpunosti ugašen, uzrok i dalje nije poznat

25/08/2023
1 minuta čitanja

Požar u banjalučkoj fabrici papira “Celex”, ujedno i jednoj od najvećih fabrika papira u RS-u, još uvijek tinja

U četvrtak u poslijepodnevnim satima je izbio požar u “Celexu” što je dalje uslovilo evakuaciju svih uposlenika. Zbog vatre koja je zahvatila veliki dio fabrike i koja je prijetila napraviti ogromnu štetu, na teren je bio upućen veliki broj vatrogasnih ekipa.

Vatra je, također ćemo podsjetiti, jučer oko 16.00 sati zahvatila dijelove skladišta, proizvodne hale i krovnu konstrukciju i pričinila ogromnu materijalnu štetu.

Kako je jučer i najavio komandant banjalučke Vatrogasno-spasilačke brigade Miroslav Malinić, zbog požara velikih razmjera gašenje vatre će biti nastavljeno i danas.

Prema riječima očevidaca, kako prenosi RTRS, iz kruga fabrike je i dalje vidljiv dim. Međutim, Malinić je dodao da bi požar danas bi trebalo biti ugašen jer su ostala tek manja žarišta.

“U požaru su četiri lica zadobila tjelesne povrede te su upućena u Službu hitne medicinske pomoći”, saopćili su iz MUP-a RS-a.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se uviđaj na licu mjesta izvrši kada se steknu uslovi, kao i da se preduzmu sve neophodne mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Idina vrh