O kakvoj utakmici Dodik priča? Srbija nije igrala 2010. protiv BiH, a ne da je pobijedila

25/08/2023
1 minuta čitanja

U Srbiji je jučer upriličena svečana ceremonija otvaranja stadiona u Leskovcu kojoj je prisustvovao i Milorad Dodik čiji je skandalozni govor ponovo privukao pažnju

Prisutnima se obratio najviši državni vrh Srbije predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a među govornicima je bio i Dodik čije je izlagane bilo u najmanju ruku diskutabilno.

“Moja divna jedna pobjeda bila koju nikad u životu neću zaboraviti. Negdje tamo 2010. godine prvi put je reprezentacija Srbije igrala u Sarajevu protiv te neke Bosne i Hercegovine. Ja sam bio jedini tamo navijač Srbije. Pobijedili smo 2:0 i to mi je bilo važno. Ta mi je pobjeda jedna od najvažnijih i najslađih”, rekao je Dodik.

Nije baš najjasnije na koju je utakmicu predsjednik RS-a mislio u ovom slučaju, budući da nogometne reprezentacije BiH i Srbije nisu igrali pomenute godine, a ni poslije toga.

Zmajevi su davne 2005. godine posljednji put igrali sa reprezentacijom tadašnje države Srbije i Crne Gore, ali od osamostaljenja Srbije nikada nismo igrali sa ovom selekcijom.

Radilo se o susretu kvalifikacija za plasman na SP kada je Srbija slavila u Beogradu minimalnim rezultatom 1:0, taj susret su obilježili napadi na navijače BiH.

Nakon izrečenih laži Dodik je najavio gradnju stadiona u Banjoj Luci, po uzoru na novoizgrađeni stadion u Leskovcu.

“Svaki uspjeh Srbije je uspjeh i Republike Srpske. Svi mi u RS navijamo za Srbiju, neću valjda navijati za BiH. Bićemo tu i gospodin Vučić i ja. Da ovdje slavite, da Srbija ovdje pobijedi Bugarsku i da odete na prvenstvo, a da vaš lokalni tim gledamo u najvišem rangu takmičenja”, dodao je Dodik.

Prethodni tekst

Požar u banjalučkoj fabrici papira još uvijek nije u potpunosti ugašen, uzrok i dalje nije poznat

Sljedeći tekst

Sarajevo: Završena raskrsnica kod Tehničke škole, bliži se kraj projekta tramvajske pruge

Idina vrh