Pregovori Željezničara i Dudića propali, Bašić sjeda na klupu Plavih

11/04/2023
1 minuta čitanja

Pregovori Željezničara i Feđe Dudića su i definitivno propali, a novi trener Plavih će najvjerovatnije postati Nermin Bašić.

Željezničar je bez šefa stručnog štaba od poraza od Veleža u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine kada je sporazumnim raskidom ugovora klupu napustio Edis Mulalić, a rukovodstvo na Grbavici odmah je krenulo u proces pronalaska njegovog nasljednika.

U igri je bilo nekoliko kandidata, a Feđa Dudić je bio prvi izbor čelnika Željezničara.

Kako nam je potvrdio predsjednik Željezničara Edis Kovačević, do dogovora s nekadašnjim trenerom Veleža i Sarajeva nije došlo.

“Razgovori s Dudićem su bili korektni s obje strane, no nismo uspjeli postići dogovor”, rekao je Kovačević za portal Klix.ba.

Portal Klix.ba je saznao da su pregovori propali zbog novca. Dudić i Željo nisu uspjeli pronaći zajednički jezik, a radilo se o razlici od nekoliko hiljada KM.

Kovačević nam je potvrdio da će novi trener postati najvjerovatnije Nermin Bašić, nekadašnji trener Travnika, Metalleghea, Tuzla Cityja, te slovenskih Radomlja i Gorice.

“Na dobrom smo putu da postignemo dogovor i da ga sutra imenujemo za novog trenera. U završnoj smo fazi pregovora i pokušavamo dogovoriti sve detalje”, rekao je Kovačević.

Idina vrh