Putin: Pozitivni pomaci u pregovorima

11/03/2022
1 minuta čitanja

U pregovorima između ruskih i ukrajinskih dužnosnika zabilježeni su ‘pozitivni’ pomaci, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

‘Postoje određeni pozitivni pomaci, kao što su me izvijestili pregovarači s naše strane’, rekao je Putin bjeloruskom čelniku Aleksandru Lukašenku na sastanku u Moskvi.

Putin se također osvrnuo na pitanje sankcija protiv Rusije, sugerirajući da bi one mogle imati pozitivan učinak na zemlju.

‘Ovo je prilika za jačanje našeg gospodarskog i tehnološkog suvereniteta’, rekao je.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je zemlja dosegla ‘stratešku prekretnicu’ u sukobu i da je uvjeren da Ukrajina može pobijediti.

‘Nije moguće reći koliko dana još imamo da oslobodimo ukrajinsku zemlju. Ali možemo reći da ćemo to učiniti. Jer već smo došli do strateške prekretnice’, rekao je Zelenski koji se sugrađanima nije obratio iz zatvorenog prostora, kao i inače, nego je stajao ispred neke zgrade.

Također je optužio Rusiju za raspoređivanje sirijskih plaćenika u Ukrajinu i dodao da bi Zapad trebao uvesti strože sankcije Rusiji ako se sukob nastavi. Također je zatražio od Europske unije da poduzme snažnije poteze protiv Rusije.

– Ukrajinci su ponosan narod koji je uvijek branio svoju zemlju i neće prepustiti okupatorima niti komadić svog teritorija, rekao je

Idina vrh