Robert Perić komesar, Ramiz Hasić zamjenik šefa policije

27/10/2022
1 minuta čitanja

Robert Perić je imenovan za komesara policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a Ramiz Hasić za zamjenika policijskog komesara, odlučeno je na današnjoj sjednici Kantonalne vlade u Mostaru.

Premijer HNK, Nevenko Herceg je izjavio kako je Nezavisni odbor za izbor i reviziju, nakon provedene procedure, MUP-u dostavio prijedlog s imenima dva najuspješnija kandidata koji su zadovoljili uvjete iz javnog konkursa.

– Ovim imenovanjem značajno ćemo unaprijediti sigurnosno stanje u HNK-u, kao i funkcioniranje samog MUP-a te osigurati značajnije prisustvo policijskih snaga na terenu. 

Imenovanjem komesara policije i njegovog zamjenika omogućili smo i konačno otkočenje procesa popunjavanja više od 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih uposlenika u kantonalnom MUP-u – rekao je Herceg.

Također, dodao je, ovim se omogućuje i rješavanje niza administrativnih pitanja na koja uposlenici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja.

Podsjetimo, protekle sedmice su obavljeni intervjui s prijavljenim kandidatima. Uz Perića, koji je do sada bio na dužnosti šefa Terenskog ureda Jug Granične policije BiH te Hasića, načelnika Operativnog centra MUP-a HNK, na konkurs se prijavio i Mirsad Subašić, načelnik PU Konjic.

Avaz.ba

Idina vrh