Šmrkov advokat predat Tužilaštvu BiH, koji je policajac jučer izbjegao hapšenje!?

Uhapšeni Zlatko Ibrišimović, advokat Admira Arnautovića Šmrka, osumnjičenog za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima, predat je sinoć u nadležnost Tužilaštva BiH.

Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat. Ibrišimović je sinoć ispitan u ovoj instituciji. 

Danas će biti odluka o pritvoru. Osim Ibrišimovića, uhapšen je i pripadnik MUP-a KS Amer Selak. 

Uloga Gačanovića

Svi su povezani sa Šmrkom, a njihove veze razotkrila je Sky aplikacija. Međutim, ovo je tek početak. U sklopu ove akcije ranije su uhapšeni i Adis Prašović, inspektor MUP-a KS, te Fahrudin Gačanović, državni policajac te bivši vozač i pratilac Vahidina Šahinpašića, glavnog inspektora SIPA-e.

Gačanović je, kako smo i objavili, pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH i otkrio imena drugih prljavih policajaca, nakon čega su krenula hapšenja. Uskoro će ih biti još. Na meti su, također, inspektori MUP-a KS koji su sarađivali sa Selakom i Prašovićem. Tužilaštvo je već sve zadokumentiralo, a Prašović potvrdio ko je šta radio.

Kada je u pitanju uhapšeni Zlatko Ibrišimović, on je sin poznatog advokata Fahrudina Ibrišimovića.

Interesantno je da je uhapšeni Zlatko Ibrišimović zastupao i narkobosa iz Trebinja Milana Matkovića. Bio je advokat i uhapšenog Šmrkovog saradnika Adnana Maglića, ali i narkodilera Darija Jekića, koji je radio s kriminalcima Dušanom i Milivojem Lovrenovićem Čarugom.

Primanje dara

Zvanično, Tužilaštvo KS ga sumnjiči za pranje novca, a policajca Selaka za primanje dara i odavanje tajnih podataka kriminalcima. Selak i Prašović su godinama imali tužilačku zaštitu. Jedan u Tužilaštvu KS, drugi u Tužilaštvu BiH.

Međutim, Sky je razotkrio njihove nečasne radnje. Na meti su i drugi policajci, iz drugih agencija. Grudva se tek zakotrljala. Sve vodi prema šefovima u policijskim agencijama i pravosuđu koji su štitili narkodilere. Pao je jedan državni tužilac, na redu su ostali.

Međutim, jedan pripadnik policijske agencije, jučer je izbjegao hapšenje. Uskoro će očekuju nova privođenja.

avaz.ba