Saopćenje za javnost Stranke za BiH

06/05/2022
1 minuta čitanja

Saopćenje

Milanović je u službi razbijanja Evropske unije i NATO-a

Izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Dragan Čović i HNS idu u osnivanje trećeg entiteta samo je javno priznavanje onoga što mi u Bosni i Hercegovini već odavno znamo. Potpuno je jasno da destabiliziranjem Bosne i Hercegovine, što svakodnevno čini, Milanović u službi razbijanja sigurnosnih sistema Evropske unije i NATO-a. Nije teško naslutiti u ime koga i čijih interesa to radi.

Prije nego što Čović krene u avanturu koju Milanović najavljuje, treba se prisjetiti šta je projekat trećeg entiteta donio građanima Bosne i Hercegovine i kako je poremetio odnose Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Hrvatska je zbog toga projekta presuđena za udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini. Milanović, a i Čović se varaju ako misle da se pojavio povoljan geopolitički trenutak u kojem mogu ostvariti cijepanje Bosne i Hercegovine. Taj trenutak je bio puno povoljniji 1993. godine kada je to Hrvatska pokušala vojno, pa nije uspjela.

Danas je Bosna i Hercegovina jača i odlučnija nego ikada da se suprotstavi takvim nastojanjima. Pozivamo Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju, Veliku Britaniju, OHR i sve naše prijatelje u svijetu da na vrijeme zaustave namjere Čovića koje u sebi nose nesagledive posljedice.

Idina vrh