Sarajevo: Radnik pao na gradilištu i zadobio povrede opasne po život, vlasnik firme uhapšen 

23/03/2022
1 minuta čitanja

U Sarajevu je jučer, prilikom izvođenja radova, jedan radnik pao za zida i zadobio povrede opasne po život, nakon čega je uhapšen vlasnik kompanije.

Naime, jučer u 07.55 sati policija je obaviještena da je u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, prilikom izvođenja građevinskih radova sa zida kuće pao radnik firme “Hadžić Gradnja” Sarajevo A.N., rođen 1985. godine.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom u UKC-u u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektor zaštite na radu i ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu i građevinske struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine, što se odnosi na nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, po nalogu postupajućeg tužioca uhapšen je vlasnik navedene firme S.H., rođen 1977. godine, nastanjen u Sarajevu.

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju spomenutog događaja sa obilježjem krivičnog djela.

Idina vrh