Sarajevo u bijelom ruhu, snijeg prekrio behar

10/04/2022
1 minuta čitanja

Kao što su meteorolozi i najavili, snijeg je u subotu navečer počeo padati širom BiH, a ulice glavnog grada jutros su osvanule pod sniježnim pokrivačem. Snijeg je, kako pjesma kaže, pao na behar

Fotoreporter portala Klix.ba prošetao je ulicama Sarajeva koje su u ranim jutarnjim satima bile sablasno prazne, a tek poneki građanin je uživao u jutarnjem džogingu ili šetnji sa psom.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Sokolac -1; Sarajevo 0; Bugojno 1; Doboj, Livno i Zenica 2; Bihać i Sanski Most 3; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 4; Grude 5; Trebinje 6; Mostar 8; Neum 9°C.

U ostatku dana bit će slično vrijeme, a padavine su većinom moguće prije podne. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima moguć je snijeg. Postepeno smanjenje oblačnosti se očekuje od poslijepodnevnih sati. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjer, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stepeni celzija.

ponedjeljak će u Hercegovini biti pretežno sunčano, a u Bosni umjereno oblačnost. Temperature će se kretati od -4 ujutru do ugodnih 16 tokom dana. Od utorka se očekuje sunčano vrijeme u cijeloj zemlji, a u srijedu će temperature tokom dana rasti i do 22 stepena celzija.

Idina vrh