Saučešće reisul-uleme povodom smrti predsjednika i ministra vanjskih poslova Irana

20/05/2024
1 minuta čitanja
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je vrhovnom lideru Islamske Republike Iran Seyyedu Aliju Hosseini Khameneiu saučešće povodom tragične smrti predsjednika Islamske Republike Iran Ebrahima Raisija, ministra vanjskih poslova ove zemlje Hosseina Amir-Abdollahiana i njihovih saradnika.

„Poštovani i uvaženi Ajetolahu Khamenei, esselamu alejkum,

u ovim teškim trenucima za Islamsku Republiku Iran i njen narod, želim Vam izraziti svoje saučešće i saučešće pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom tragične smrti predsjednika Islamske Republike Iran Nj. E. Ebrahima Raisija i ministra vanjskih poslova Nj. E. Hosseina Amir-Abdollahiana i njihovih saradnika.

Cijeli jučerašnji dan smo sa strepnjom i uz dove čekali vijesti iz bratskog Irana i nadali se dobrim vijestima. Ali, Allahovo određenje se ne može izbjeći i mi smo svi Njegovi i Njemu se vraćamo. Zadovoljni smo s onim što je On odredio, iako naša srca nose tugu.

Vaša Eminencijo,

mi danas tugujemo s Vama i Vašim narodom i dovimo za merhume i njihove porodice. Uz dove Uzvišenom Allahu da nastradalim podari svoju milost, njihovim porodicama sabur a narodu Irana dostojanstvo u boli, ja Vas iskreno selamim“, napisao je reisul-ulema Kavazović.

Prethodni tekst

Sjeverna Koreja testirala taktičke balističke rakete sa novim sistemom navođenja

Sljedeći tekst

Vlada sazvala ‘hitni sastanak’, Raisijeva stolica ogrnuta crnim pojasom

Idina vrh