Vlada sazvala ‘hitni sastanak’, Raisijeva stolica ogrnuta crnim pojasom

20/05/2024
1 minuta čitanja
Iranski mediji potvrdili su smrt iranskog predsjednika Ebrahima Raisija (63) i ministra vanjskih poslova Hosseina Amira Abdollahiana nakon pada helikoptera u iranskoj planinskoj pokrajini Istočni Azerbajdžan, javlja CNN.

Vijest o smrti potvrdila je državna televizija i potpredsjednik Mohsen Mansouri.

Iranska vlada sazvala je “hitni sastanak” u ponedjeljak nakon objave da su predsjednik Ebrahim Raisi i ministar vanjskih poslova zemlje među poginulima u padu helikoptera, prema iranskoj državnoj novinskoj agenciji IRNA.

Stolica na kojoj Raisi obično sjedi bila je prazna i bila je ogrnuta crnim pojasom u znak sjećanja na predsjednika, prema fotografiji koju su podijelile državne novinske agencije.

Stihovi iz Kur‘ana podijeljeni su u objavi na X računu iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći zajedno s ministrom vanjskih poslova te zemlje.

“Mir neka je na Ibrahima. Doista, mi tako nagrađujemo dobročinitelje. On je doista bio od naših robova vjernih”, stoji u objavi u kojoj se citiraju kur‘anski ajeti.

Raisi je bio druga najmoćnija osoba u političkoj strukturi Islamske Republike nakon vrhovnog vođe ajatolaha Ali Homeinija.

Idina vrh