Sebija nije magistrica, ali ostaje doktorica do okončanja postupka: Vijest dočekala s osmjehom na licu i hvalospjevima o sutkinji

24/04/2023
1 minuta čitanja

Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Milica Filipović usvojilo je zahtjev odbrane Sebije Izetbegović za određivanje privremene mjere zabrane poništenja doktorata Sebije Izetbegović. 

Univerzitetu u Sarajevu naloženo je da obustavi poništenje doktorata suprugi Bakira Izetbegovića do okončanja parničnog postupka koji će pokrenuti odbrana Sebije Izetbegović.

Važno je istaći kako ova privremena mjera nikako ne utječe na ranije odluke Senata Univerziteta u Sarajevu kojim je Sebiji Izetbegović poništeno zvanja magistrice. U trenutnim okolnostima Sebija Izetbegović je doktorica, ali nije magistrica. 

To samo po sebi predstavlja apsurd s obzirom na to da su magistarski studiji uslov za doktorski studij. 

Izetbegović je na svom Facebook profilu pohvalila sutkinju Općinskog suda u Sarajevu Milicu Filipović navodeći da “ima časnih profesionalaca i poznavalaca struke”. A vijest o odluci podijelila je uz svoju fotografiju na kojoj se zadovoljno smije.

Zanimljivo je da je u samom rješenju o određivanju privremene mjere Sebija Izetbegović oslovljena kao “prof.dr. Sebija Izetbegović”.

Idina vrh