Sergio Perez potpisao novi F1 ugovor s Red Bullom

05/06/2024
1 minuta čitanja

Sergio Perez potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa svojom trenutnom ekipom Red Bulla nakon dobrog početka sezone iako je u posljednja dva trkaća vikenda imao ispodprosječne nastupe.

Perez je prošle godine u dominantnom RB20 uspio završiti drugi u poretku vozača, što mu je najveći uspjeh u karijeri, a pet od šest pobjeda u Formuli 1 ostvario je u Red Bullu, prenosi MAXF1.net.

Ove godine Perez je nakon prvih šest utrka držao drugo mjesto u poretku iza Verstappena, ali je nakon dva loša vikenda u Imoli i Monacu, u kojima je osvojio samo četiri boda, pao na peto mjesto.

Šef tima Christian Horner ponavljao je da loš vikend ili dva neće pokvariti Perezovu poziciju u pregovorima za novi ugovor, a današnja objava to je i potvrdila.

“Sada je važno vrijeme da potvrdimo našu postavu za 2025. i vrlo smo zadovoljni što nastavljamo suradnju s Checom Kontinuitet i stabilnost važni su za ekipu, a i Checo i Max uspješno su i čvrsto partnerstvo, čime smo prošle godine osigurali naš prvi plasman na prva dva mjesta u vozačkom prvenstvu. Checo je imao snažan start u 2024. s drugim mjestima u Bahrainu, Saudijskoj Arabiji i Japanu, a potom i na postolju u Kini. Posljednjih nekoliko utrka bile su teške, postoji konvergencija u poretku, ali mi smo sigurni u Checa i veselimo se njegovom povratku u dokazanu formu i performanse koje tako često vidimo”, rekao je Horner.

“Stvarno sam sretan što mogu posvetiti svoju budućnost ovoj sjajnoj ekipi,” dodao je Perez. “Drago mi je što ostajem ovdje kako bismo nastavili naše zajedničko putovanje i pridonijeli velikoj povijesti ove momčadi još dvije godine. Biti dio momčadi ogroman je izazov, ali ja to volim”.

Idina vrh