Škrijelj potpisao poništenje diplome Sebiji Izetbegović

13/03/2023
1 minuta čitanja

Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i zvanično je poništeno je zvanje magistra, tačnije, poništen je upis u Matičnu knjigu magistranata. Kako je potvrđeno za Raport rektor Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijelj je potpisao rješenje. 

Škrijelj potpisao rješenje

U prilogu donosimo rješenje: 

Rješenje koje je potpisao Škrijelj / Foto: Raport

Kako nam je pojašnjeno ovo rješenje je konačno i stupa na snagu danom donošenja. Rješenje je poslano Sebiji Izetbegović, Medicinskom fakultetu u Sarajevu, kao i nadležnom Ministarstvu. Svakako rješenje je prolano i Senatu, a putem službenih servisa će se poslati i Službenim novinama u skladu s odlukom Senata

Bitno je napomenuti da se obavezuje Služba za pravne poslove Univerziteta u Sarajevu da Službenim novinama Kantona Sarajevo podnese zahtjev za oglašavanje nevažećim upis.

Podsjetimo, Senat Univerziteta u Sarajevu poništio je Sebiji Izetbegović 6. marta zvanje magistrice medicinskih nauka. 

Odluka je donesena za 30 glasova “za”, pet je bilo “protiv” i šest “suzdržanih”, a sjednici je prisustvovao 41 od ukupno 48 članova Senata.

Nije ispunila sve ispitne obaveze

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj kazao je tada da Izetbegović “nije ispunila sve ispitne obaveze na Medicinskom fakultetu u Sarajevu”.

“Sporno je što diploma magistra nije dostavljena Univerzitetu i ne postoji”, naglasio je Škrijelj.

Budući da se ovom odlukom poništava zvanje magistrice, Škrijelj je kazao da ova odluka može značiti da će Izetbegović izgubiti i zvanje doktorice nauka te time i profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Idina vrh