Škrijelj potpisao poništenje doktorata Sebije Izetbegović: Postupit ću i po odluci suda kada stigne

25/04/2023
1 minuta čitanja

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu potpisao je jučer Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici KCUS-a, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je u razgovoru za Klix.ba kazao Škrijelj, on je na taj način ispoštovao rok koji mu je ostavila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUIP), a kada dobije Rješenje Općinskog suda u Sarajevu o privremenoj mjeri osiguranja, on će po njoj postupiti.

“Jučer mi je isticao rok koji je ostavila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove. To Rješenje je bilo pripremljeno još krajem prošle sedmice. Međutim, čekali smo da advokati gospođe Izetbegović dostave ukoliko imaju nešto novo i s obzirom na to da do jučer nisu dostavili nikakve nove dokaze i da od Suda nismo dobili nikakvo Rješenje do kraja radnog vremena, a isticao mi je rok, ja sam jučer izvršio to Rješenje jer je to moja obaveza. Ali, kad dobijem Rješenje Suda ostajem kod onog što sam rekao da ćemo postupati po njemu”, kaže nam Škrijelj.

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu usvojio je prijedlog određivanja privremene mjere osiguranja u slučaju poništavanja doktorata Sebije Izetbegović.

Advokatski tim Sebije Izetbegović je potvrdio ovu informaciju uvidom u Rješenje putem CMS-a, odnosno elektronskim pristupom predmetima.

Rješenje bi u Rektorat UNSA trebalo stići danas ili sutra.

Idina vrh