Sve zone za putnike na bečkom aerodromu ponovo otvorene

29/03/2022
1 minuta čitanja

 Na bečkom aerodromu se nakon dvije godine pandemije i opsežne modernizacije ponovo otvara putnički terminal 2.

Putnicima na novom terminalu na raspolaganju stoje elegantni lounge prostor “Vienna Lounge” na 2.400 m2, nova gastronomska ponuda, jedna sigurnosna kontrola za sve gejtove kao i dodatne trake za predavanje prtljaga. Prostor za goste opremljen je dizajnerskim komadima namještaja, tuševima, sobama za odmor kao i separeom za poslovne sastanke. U saradnji sa Leopold muzejom kompletna površina je dekorisana reprodukcjiama djela velikih umjetnika poput Egona Schielea, Gustava Klimta i mnogih drugih.

Gradonačelnik Beča Michael Ludwig je rekao da je Beč još uvijek, unatoč izazovima koje je stvorila  pandemija koronavirusa, omiljena turistička destinacija. Dodao je da je aerodrom važna privredna i turistička okosnica ne samo za Beč nego i cijeli istočni region.  

Unatoč tragičnim dešavanjima u Ukrajini i nastavljenom dinamičnom razvoju pandemije, Austrijanci su željni putovanja. Stoga uprava aerodroma prije svega uz uskršnje praznike i na ljeto očekuje značajan porast putnika. Ove godine sa bečkog aerodroma je dostupno 190 odredišta u 60 zemalja. S obzirom da je promet putnika zbog otkazanih letova za Rusiju i Ukrajinu pao za četiri posto, prema slobodnim procjenama broj putnika ove godine bi se mogao kretati između 17 i 21 milion, a očekivana dobit oko 560 miliona eura. U infrastrukturu terminala je prethodne godine investirano 62 miliona eura, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Sarajevodanas/FENA

Idina vrh