Tanja Fajon i Benjamina Karić obiše stari dio Sarajeva. Gradonačelnica se zahvalila na podršci BiH

14/01/2023
1 minuta čitanja

Ministrica vanjskih poslova Republike Slovenije Tanja Fajon, u okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini, danas je razgovarala sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, ali i projektima koje realizuje Grad Sarajevo.

Fajon je tom prilikom još jednom ponovila da BiH mora iskoristiti priliku koju joj je dala Evropska unija te da vlasti moraju ubrzano ispuniti 14 ključnih prioriteta za dalji napredak.

Zbog nesebične podrške Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu i dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU, ministrici Tanji Fajon je ovom prilikom uručena zahvalnica Grada Sarajeva.

“Podršku koju je Bosni i Hercegovini pružala ministrica Fajon nećemo nikada zaboraviti. Ova gradska kuća, Vijećnica, od danas je i kuća ministrice Fajon. Uvijek je dobrodošla, kao i svi dobronamjerni i dobri ljudi”, poručila je gradonačelnica Karić.

Nakon susreta, gradonačelnica Sarajeva bila je domaćin ministrici Fajon u obilasku starog dijela grada.

Ministrica vanjskih poslova Slovenije jučer se u okviru posjete BiH sastala s članovima Predsjedništva BiH, kao i sa šeficom bh. diplomatije Biserom Turković.

Također, jučer je ministrici Fajon uručeno i priznanje Zlatna medalja Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića za 2022. godinu, koje se dodjeljuje zaslužnim pojedincima za doprinos nauci, kulturi, te ukupnom prosperitetu bosanskohercegovačkog društva.

Idina vrh