U BIH jutros pretežno vedro, bez zastoja na putevima

26/03/2022
1 minuta čitanja

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica i Bugojno -2 stepena, Livno -1, Bihać, Grude i Zenica 0, Sanski Most 1, Tuzla 2, Sarajevo 3, Gradačac, Mostar i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953 hPa, za 12 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24 stepena.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Bez zastoja na putevima u BiH


Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez zastoja po pretežno suhom kolovozu. Vozači se upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, učesnicima u saobraćaju skreće se pažnja na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (26. i 27.03.) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš (dionica od mosta na rijeci Bosni-Malešići-do skretanja za Bioču).

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Idina vrh