U Čapljini nestao Manojlo Elezović, GSS ga dva dana bezuspješno traži uz dronove i pse tragače

31/01/2023
1 minuta čitanja

Na području Čapljine protekla dva dana vodi se velika akcija potrage za nestalim Manojlom Elezovićem u koju su uključene brojne spasilačke službe iz BiH, dronovi te psi tragači, ali rezultata još uvijek nema.

Spasilačke ekipe su tokom dva protekla dana pretraživale Neretvu i njezine obale, a potraga će se nastaviti ponovno sutra.

Iz HGSS-a Čapljina navode kako im je jučer oko 12 sati prijavljeno da je Manojlo Elezović rođen 1961. godine u Čapljini nestao u subotu i da mu se tokom popodneva izgubio svaki trag.

Odmah po prijavi je, kako navode, na teren izašlo pet spasilaca te zajedno s kolega iz PVP Čapljina i djelatnicima policije započelo potragu.

“Na temelju prikupljenih informacija potraga je usmjerena na korito rijeke Neretve nizvodno od grada Čapljine. Pretraživali smo korito Neretve, dio kopna te pomoću dronova radili osmatranje iz zraka. U pomoć su pristigle kolege iz HGSS Posušje, te su ostale stanice GSSuBiH stavljene u pripravnost”, naveli su jučer iz HGSS Čapljina.

Ističu da su danas stigle ekipe s čamcima, te da se pretraživalo korito rijeke Neretve, nizvodno prema granici, dok su ljudi na terenu pretraživali i obalu, ali nisu našli nikakvog traga.

Zatražili su pomoć i od građana, te ih pozvali da u slučaju bilo kakvih informacija kontaktirati HGSS Čapljina na broj 063 131 121 ili PU Čapljina.

Prethodni tekst

Saudijci ispunjavaju snove: Sve moćniji Newcastle na korak od prvog trofeja nakon 1955. godine

Sljedeći tekst

Šef banjalučkog SDP-a poručio Sanji Vulić: Samo bez nervoze pa tek smo počeli

Idina vrh