Foto Facebook

U sklopu proslave “Dana kulture Irana”: Koncerti i radionice osvojili srca publike širom Bosne i Hercegovine

13/02/2024
1 minuta čitanja

U proteklim danima, kao dio manifestacije “Dani kulture Irana”, održani su koncerti tradicionalne iranske muzike u izvedbi muzičke grupe Bisotun.

Koncerti su se održali u Sarajevu uz podršku Općine Novi Grad, u Kaknju u suradnji s JU Kulturno-sportskim centrom, te u Mostaru u partnerstvu s Pozorištem lutaka. Grupa Bisotun je svojim nevjerovatnim zvucima Bliskog istoka očarala sve prisutne, ostavljajući ih bez daha i stvarajući uspomene koje će dugo ostati u pamćenju.

Osim koncerata, u sarajevskoj Srednjoj muzičkoj školi i Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru održane su i radionice koje su predstavljale novo i drugačije iskustvo kako za polaznike muzičkih škola tako i za članove grupe Bisotun.

“Zahvaljujemo se svim posjetiteljima koji su s radošću sudjelovali u našem programu. Podsjećamo da ‘Sedmica iranskog filma’, koja je dio manifestacije ‘Dani kulture Irana’, još uvijek traje. Ako niste uspjeli prisustvovati koncertima, pozivamo vas da se pridružite projekcijama nekih od filmova i upotpunite svoje iskustvo”, poručuju organizatori.

Prethodni tekst

Ministar Hasanović i direktori zdravstvenih ustanova: Pojednostavljen sistem uputnica za pacijente KCUS-a i Opće bolnice

Sljedeći tekst

Konaković: Nizozemski medij prenosi laži Istrage i Hayata, kontaktirat ćemo njihove institucije i Ambasadu

Idina vrh