Vedad Deljković obratio se javnosti: Dolazi vrijeme fotomontaža, lažnih profila i velikih “moralnika”, ne vjerujte svemu što čitate i vidite

21/05/2024
1 minuta čitanja

Vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva i u Općinskom vijeću Stari Grad Vedad Deljković, inače član DF-a, obratio se javnosti danas putem vlastitog Facebook profila. Deljković je reagirao na, kako je kazao, neistine o njemu objavljene na pojedinim portalima.

Deljkovićevu objavu prenosimo u cjelosti:  

„Poštovani sugrađani,

proteklih dana ste mogli pročitati niz neistina o meni objavljenih na pojedinim portalima. Iznošenjem potpunih neistina koristeći ih kao senzacije pokušava se narušiti mojoj privatnosti, dostojanstvu, ugledu i časti. U cilju istinitog informisanja javnosti, a kako bi se u budućnosti vodilo računa o vjerodostojnosti navoda, o objektivnom i profesionalnom izvještanju, obavještavam vas da sam potražio zaštitu i pokrenuo sudski postupak protiv pomenutih portala.

Pravu istinu ću rado i vrlo lako dokazati na sudu. Više je nego očito, da pojedinim “moralnim” bivšim i sadašnjim kolegama jako smetaju pozitivne promjene i nove prakse koje doprinose poboljšanju života građanki i građana u Općini Stari Grad, a čiji sam pokretač. Mnogo je vidljivih rezultata iza mene, puno je truda i energije uloženo za razvoj društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture. Pojedini iako kampanja još službeno nije ni krenula, na društvenim mrežama relativiziraju stvarne činjenice kako bi naštetili mom ugledu i svemu za šta sam se trudio i radio godinama unatrag.

Iz tog razloga poručujem svojim sugrađanima da je izborna utakmica, da dolazi vrijeme fotomontaža, lažnih profila i velikih “moralnika” i da ne vjeruju svemu što čitaju i vide. Po ovom pitanju se više neću oglašavati. Moju borbu za boljitak općine za koju živim nastavljam, a klevetu ću svakog puta dokazati institucionalno.

Stojim vam na raspolaganju za sva moguća pitanja i nejasnoće. Kancelarija Demokratske fronte se nalazi na drugom spratu, kabineta 201 Općine Stari Grad.“

Idina vrh