VMBiH sutra o Utvrđivanju glasanja u vezi s rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

29/03/2022
1 minuta čitanja

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra  trebalo da obavi drugi krug glasanja o Utvrđivanju glasanja u vezi s rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Ministri bi u drugom krugu trebali glasati i o Prijedlogu odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta „Izgradnja aerodroma Trebinje“ između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) – Gunja (RH), kao i  Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad (BiH) – Dvor (Republika Hrvatska).

Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenim u institucijama BiH za 2022. godinu.

Sarajevodanas/FENA

Idina vrh