Vranić zahvalio medicinskim sestarama i tehničarima za predani rad, posebno u pandemiji

12/05/2022
1 minuta čitanja

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić čestitao je Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara medicinskim sestrama i tehničarima Kantona Sarajevo, koji su svakodnevno uz svoje pacijente.   

– Hvala im za neumorni i predani rad  u borbi za svaki život, posebno tokom pandemije – navodi ministar Vranić.

Kako je naglasio, edukovane, kompetentne i zadovoljne sestre, odnosno tehničarinajveće su bogatstvo za očuvanje i poboljšanje našeg zdravlja.  

– Naglasio je i da smo u prethodne dvije godine, više nego ikad ranije, uvidjeli da je neophodno kontinuirano ulagati u tu profesiju da bi se moglo adekvatno odgovoriti na vanredne situacije.  U skladu sa tim, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo nedavno je potpisalo kolektivni ugovor sa Strukovnim sindikatom medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo, koji je donio povećanje plata u iznosu do 350 KM za tu kategoriju zdravstvenih radnika – saopćila je Služba za protokol i press KS.

Na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale, 12. maja, širom svijeta obilježava se Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara, jedne od najhumanijih profesija.

Sarajevodanas/fena.ba

Idina vrh