Bakir glasnogovornik Sebije: Brutalno izvrijeđao ugledne ljekare!

26/02/2023
1 minuta čitanja

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, inače suprug direktorice KCUS-a Sebije Izetbegovića za koju se sumnja da je nelegalno stekla zvanje magistra na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, nedavno je na N1 televiziji ponovo izvrijeđao ugledne bosanskohercegovačko ljekare. 

Bolesna potreba Bakira Izetbegovića da ljekare koje je njegova supruga, upitne akademske stručnosti, otjerala s KCUS-a, možda je upravo uzrokovana činjenicom da ti ljekari imaju sve ono što se dr. Sebija Izetbegovića osporava – stručnost, znanje, ime i validne fakultetske diplome.

Više od polovine ljekara koje je otjerala Sebija Izetbegović s KCUS-a zauvijek je napustilo Bosnu i Hercegovinu i radi dobro plaćene poslove u inostranstvu. To nije gubitak samo KCUS-a već i cijele države Bosne i Hercegovine jer bolesni narod neko mora liječiti. 

Bakir Izetbegović vrijeđanjem i omalovažavanjem uglednih ljekara, koje naziva neradnicima, lopovima i ljenčinama, samo produžava zločin svoje supruge jer supruga je za Bakira Izetbegovića iznad svega. Sebija je u pravu, a ne stotine ljekara. Kadrovske evidencije lažu, Sebija govori istinu. Iz indeksa misteriozno su nestali pečati, Sebija je magistrica. 

Intelektualna šteta koja je nastala po Bosnu i Hercegovinu odlaskom ljekara, koji su bukvalno protjerani iz BiH pod terorom Sebije Izetbegović i SDA, je nemjerljiva i vjerovatno nedoknadiva. To Bakira Izetbegovića posebno ne dotiče jer supruga i stranka uvijek su bili ispred države. 

Izetbegovići se svakako ne liječe u BiH. 

(PRESS)

Prethodni tekst

OD KANTONA DO KANTONA: EVO GDJE SU NAJVEĆE, A GDJE NAJMANJE NAKNADE ZA PORODILJE U FBIH KANTON SARAJEVO ISPRED SVIH

Sljedeći tekst

Vojin Mijatović za Raport: Ako se Dodiku ne sviđa politika Trojke, ima SDA. Oni su spremni na kompromise na koje mi nismo

Idina vrh