Ademović i Satler: Budućnost BiH je u EU

04/04/2023
1 minuta čitanja

Satler je istaknuo kako je EU veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i kako će i dalje nastaviti zajedničku saradnju i podršku na njenom evropskom putu

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johanom Satlerom (Johann Sattler) s kojim je razgovarao o napretku BiH u procesu priključivanja EU.

Ademović se zahvalio Satleru na podršci koju pruža Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu, posebno za doprinos koji je imao u procesu sticanja statusa kandidata za članstvo u EU.

Ademović je naglasio da je punopravno članstvo u NATO-u i EU prioritet Bosne i Hercegovine, te još jednom podcrtao kako se od nove vlasti s pravom očekuje da učini sve da BiH do tog cilja što prije dođe.

Satler je istaknuo kako je EU veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i kako će i dalje nastaviti zajedničku saradnju i podršku na njenom evropskom putu.

Također je izrazio svoje zadovoljstvo usvajanjem Budžeta Bosne i Hercegovine i naglasio važnost što skorije implementacije 14 prioriteta EU. Na kraju sastanka još jednom je konstatirano da je budućnost Bosne i Hercegovine u EU i da BiH nema drugu alternativu, saopćeno je iz Ademovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Idina vrh