Bećirović poručio Milanoviću: Vi ste primjer štetne politike, morate raditi na detuđmanizaciji

23/07/2022
1 minuta čitanja

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i kandidat na ovogodišnjim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP BiH) komentirao je izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u kojima Bošnjake naziva muslimanima.

Smatra kako su nedobronamjerni političari u Zagrebu očito zabrinuti jer će u oktobru u FBiH građani izabrati dva člana Predsjedništva BiH koji ne dolaze iz HDZ-a i SDA.

“Porazom HDZ-a i SDA, Milanović i njemu slični političari neće moći više obmanjivati evropsku javnost o navodnom preglasavanju naroda jer će ljudi masovno preglasati destruktivne politike i HDZ-a i SDA”, smatra Bećirović.

Smatra kako najnovije neprimjerene izjave Milanovića kojima “ponovo nediplomatskim rječnikom govori o državi BiH i Bošnjacima predstavljaju primjer štetne politike” kojom se ne mogu riješiti problemi.

“Zbog takve politike i građani Hrvatske masovno bježe u zapadne zemlje. Tuđmanova velikodržavna politika iz 1990-ih godina detaljno je dokumentirana, opisana i pravosnažno osuđena na najvišim sudovima UN-a. Jedini način da se pomogne u zacjeljivanju rana takve pogubne politike je da zvaničnici Hrvatske rade na detuđmanizaciji”, mišljenja je Bećirović.

Smatra i da Hrvatska ne može imati nikakve koristi od populističkih promotora “trajno poražene velikodržavne ideologije koja je BiH zavila u crno, a Hrvatskoj ostavila crnu mrlju na obrazu”.

Idina vrh