BIHAMK dao savjete za vozače koji putuju po visokim temperaturama

17/07/2023
1 minuta čitanja

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo.

Početak je nove radne sedmice, ali za mnoge početak i godišnjeg odmora, pa se na putevima u Bosni i Hercegovini očekuje pojačana frekvencija vozila. Ako putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja, poručili su iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. U toku su i radovi na petlji Jošanica, a za večeras u 20 sati najavljena je obustava saobraćaja na izlazu sa autoceste na Jošanici iz pravca Mostara.

Radovi na dionici Bihać-Kamenica

Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) saobraćaj se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zatvoren most na ulazu u Nemilu

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Hum pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.

Idina vrh